Aktiviteetit

Punkaharju tarjoaa lomailijalle Suomen kauneimman maiseman, hyvät ulkoilureitit ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Kesällä Punkaharjulla uidaan, veneillään, kalastetaan ja melotaan. Talvella taas hiihdellään, retkiluistellaan ja lumikenkäillään. Ja mikä tärkeintä, nautitaan hyvästä olosta ja rentoudutaan kunnolla. Voit ladata täältä Tuunaansaaren ja lähiseudun kartat ja tutustua harrastuspaikkoihin.

RETKILUISTELU
Punkaharjulta löydät yhden Suomen pisimmistä luonnonjäälle tehdyistä luistelureiteistä, maksimissaan jopa 15 km mittaisen! Reitti kulkee Punkaharjun Lomakeskuksen edestä ja lähtöpaikka on naapurissa Harjun Portissa.

Reiteillä on kaksi osuutta: n. 9 km ja n. 6 km mittaiset osuudet, joiden varrelta löydät useita taukopaikkoja ja myös upeiden näkymien nuotiopaikan Haataansaaresta. Välineitä voit vuokrata Harjun Portista.

MINIGOLF, MÖLKKY, PINGIS
Minigolf, mölkky ja pingis ovat mukavia koko perheen harrastuksia, joiden parissa kesäpäivät kuluvat leppoisasti. Minigolfkentät sijaitsevat Kesämaassa ja Ravintola Paviljonkia vastapäätä ja pingispöydät Paviljongin pihassa. Pelivälineet saat veloituksetta ravintola Paviljongista.  

FRISBEEGOLF
Suuren suosion saavuttanut frisbeegolf on vallannut myös Punkaharjun Lomakeskuksen. Rata sijaitsee aivan Lomakeskuksen ytimessä. Frisbeet saat ravintola Paviljongista.

TENNIS
Lomakeskuksessa on tenniskenttä ja vastaanotosta voit vuokrata myös mailoja ja palloja. Kentän varaukset vastaanotosta. Hinta 5 €/h, mailat 2 €/kpl. Kesämaan aukioloaikana ei ennakkovarauksia.

MELONTA
Melomaan pääset ravintola Paviljongin rannasta. Pakkaa koko perhe inkkariin ja lähtekää tutustumaan Saimaan ihmeisiin. Vuokraushinnat: 30 €/3 h, 40 €/päivä. Kysy pidempiä vuokrausaikoja Paviljongista tai safaritoimistosta.

PYÖRÄILY
Punkaharjun harjumaisemat ja Puruveden kiertävät pyöräilyreitit tarjoavat mahtavat maisemat kesäisiin pyöräretkiin. Retken suunnaksi voi valita myös Savonlinnan, jossa kannattaa vierailla Olavinlinnassa tai käydä maistamassa torilla aitoja lörtsyjä. Pyöriä voi vuokrata ravintolasta. Hinta 10 €/3 h, 15 €/päivä ja 75 €/viikko.

RETKEILY JA SAUVAKÄVELY
Punkaharjun alueella on upeat retkeilymahdollisuudet. Laukansaaren tutkimuspuiston ja Kokonharjun alueella on kolme merkittyä reittiä. Lisäksi harjualueella on paljon maastossa hyvin erottuvia merkitsemättömiä polkuja. Kävelysauvoja saat vuokralle Safaritoimistosta. Hinta 5 €/3 h, 10 €/päivä ja 39 €/viikko.

Paljon erilaista tietoa Punkaharjun reiteistä ja reittikartat löytyvät osoitteesta www.luontoon.fi/punkaharju.

  • Melonta Saimaalla, Punkaharjun Lomakeskus
  • Melonta Saimaalla, Punkaharjun Lomakeskus
  • Melonta Saimaalla, Punkaharjun Lomakeskus
  • Melonta Saimaalla, Punkaharjun Lomakeskus
  • Melonta Saimaalla, Punkaharjun Lomakeskus